torstai 29. maaliskuuta 2012

Aika rientää

Äkkiä se aika menee ja vaikka mitä on taas ehtinyt tapahtua. Nemon kanssa ollaan tokoiltu ihan mallikkaasti. Viime khn:n treeneissä tosin paikallaolosta piti karata viereisen nartun luokse..prkl! Nemon kanssa pitää aina alkuun tehdä jotain todella keskittymistä vaativaa ja saada se pahin höyry pihalle ja sitten vasta paikallaoloon. Tollonkin alotettiin suoraa paikkamakuulla ja en ehtiny tehdä alkuun oikeastaan mitään. Erjan treeneissä on mennyt ihan mukavasti myös. Ruutua ollaan treenailtu paljon ja ihan ok se loppupaikka löytyy. Eilen paikallaolo hyvin ja käytiin piilossakin, ei ongelmia. Eilen alotettiin häiriötreenillä eli maassa oli kaikenmaailman leluja ja Erja liikkuroi kaikkia käskyjä. Piti oman mielen mukaan vaan ottaa seuruuta ja jääviä...pikkasen kiinnosti herraa lelut! Ei siis ihan onnistunut :/..lopputunnista ei mitään ongelmia...eli ite pitää kiinnittää todella paljon huomiota treenien alkuun ja siihen, että alusta alkaen tehdään hommia mun kanssa.

Toissa viikon sunnuntaina saatiin myös narttuseuraa :) Ihanainen Ronja <3 ( Grezagords Ronjaryöväri) piipahti meillä ja siis todellakin piipahti ;D Hyvä kun Päivi ja Ronja sisälle pääs ja tuonne meidän "lemmenhuoneeseen), Nemo muutaman kerran nuolas korvasta ja alapäästä ja eikun selkään :D Katoin eka itekkin että eihän se ole sielä päinkään, mutta olihan se ja heti jäivät siis jumiin oikein mukavasti :) Ronja raukka ei tainnut ihan oikein ehtiä tajutakkaan mikä siihen iski :D Maanantaina sitten uudestaan ja silloin Nemokin malttoi kosiskella enemmän ja odottaa, että Ronja itseään tarjoaa, kunnon jumit jälleen ja nyt taas toivotaan, että pieniä punaneniä sielä olisi monta aluillaan. Lisätietoa tästä pentueesta saa Pia Takkuselta kennel Grezagord´s http://www.grezagords.fi/   ja toki minulta voi Nemosta kysellä vaikka mailitse elisa.aalto@wippies.fi   :)

Pikkumies kasvaa vauhdilla ja enää ei ole tietoakaan alun välinpitämättömyydestä koirien välillä. Eli kovasti leikkivät nykyään, lempileluina käytetään kumisorsaa ja possua :D Välillä pitää kyllä jäähyllekin laittaa...Rio ei meinaa uskoa Nemon kieltoja ja sitten Nemolla menee hermo ja se puolestaan roikkuu Rion korvissa ja kaulassa ja kierre on valmis. Nätistikin osaavat kyllä leikkiä, mutta välillä menee ihan överiksi. Rion kanssa ollaan perustottelevaisuutta hieman treenailtu, hihnaan totuttelua ja yhdessähihnassa kulkemista ollaan myös alettu treenailla. Ollaan tutustuttu lapsiin, hiihtäjiin, pyöräilijöihin ja lastenrattaat ovat kovasti aiheuttaneet miettimistä, mutta ystävälliset ihmiset on sitten pysähty ja ollaan menty lähempää haistelemaan ja tutustumaan niihin, niin eipä nekään enää aiheuta jännityksiä, samoin autot ei enää ole kovin pelottavia. Juuri käytiin ottamassa ensimmäiset rokotukset ja poitsu sai paljon kehuja reippaudestaan :) Harmillisesti eläinlääkäri vahvisti sen minkä ollaan omissa "tutkimuksissa" myös todettu eli toinen palli on lähtenyt seikkailemaan :( Uskon kyllä että se sieltä tulee vielä...Nemollakin toinen tuli vasta todella myöhään. Antaa poitsun rauhassa kasvaa eikä mekään joka päivä räpelletä sielä tunnustelemassa. Ensi viikolla alkaa sitten pentukurssi :)




Viime viikonloppuna oltiin tolloyhdistyksen järjestämällä Gerald O´Shean handlerikurssilla. Marraskuussa oltiin myös ja sillon ei päästy kun toisena päivänä. Nyt oltiin ilmottauduttu peruskurssille, mutta kun sinne oli tunkua ja jatkokurssilla oli vähän porukkaa niin meidät sitten siirrettiin jatkokurssille. Ihan ok pärjättiin kyllä sieläkin, kurssin lopuksi Gerald sano että minä en ollu vielä valmis jatkokurssille, mikä totta olikin, mutta että onneks mulla on hyvä koira, joka on nopee oppimaan :) Uutta tuli taas paljon opittua. On vähän vaikee lähtee tähän mitään oppeja sen kummemmin kertoon, kun tuo kurssi pitää itse käydä ja kokea, jotta ymmärtää kaikki G:n menetelmät. Paljon tuli myös oppeja ihan arkeen ja joitain juttuja Rion kanssa aletaan jo miettiä, tai lähinnä se että koira todella tuntee nimensä ja reagoi aina heti siihen. Signaaleja treenattiin ja hophopia :) Hophopissa ja varsinkin tuola nemo herkästi meinasi että jaa nyt vaan seurataan todella lujaa :D Mutta tuohonkin tehoaa vaan meikäläisen selkeämmät merkit ja nuo kaksi asiaa pitää erottaa toisistaan todella hyvin. Vapaata seisomista, kun treenattiin ja eka mentiin niin, että nemo liikkuu taaksepäin mun edessä, sitten eteenpäin ja seisomaan. Nemo oli kuulemma oikein etevä taaksepäin liikkuja ;D Ja kyllä se lujaa peruuttikin :D Gerald sano kanssa Nemosta vois tulla todella hyvä "vapaa seisoja"...täytyy nyt katsoa miten jatketaan. Treeniä vaan, sitä korostettiin että joka päivä jotain treenataan ja hophopia ollaan lenkeillä menty. Energiaa ja draivia liikkumiseen kehässä nemo onkin tarvinnut ja yritän sitä nyt treenailla ja olla "tappamatta" intoa. Saa nyt vaan nähdä, että minne ollaan menossa seuraavaksi, kun päästiin Ph-nuuskujen taipparikurssille ja viimenen kerta on juuri 12.5. kun on Tampere kv...Mukava olisi kyllä Tampereellekin mennä, mutta toisaalta taipparit on se meijän päätavote...no en ole vielä sitä päättänyt, katsotaan miten muut treenit menevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti