sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Päivitys syksyn touhuista

Lupaan tästä eteenpäin jälleen yrittää päivittää blogia hieman useammin. Syksy vierähti ohi yhdessä hujauksessa ja nyt odotellaan jo joulua. Meille ei nyt mitään ihmeempiä ole tapahtunut, pojat on ollu terveitä ja ahkerasti ollaan treenattu. Itellä ollut aikas rankka syksy monestakin eri syystä ja blogin päivitys on vaan jääny ja jääny...mutta nyt pitäis olla enemmän aikaa myös kirjotteluun :)

Lokakuussa Nemolla oli näyttely viikonloppu, josta ei nyt paljoa jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Snj:ssä mulla oli tunnelmat aika apeat, mutta Nemo esiintyi ihan hienosti saaden seuraavan arvostelun:"Excellent head and expression. Well angulated in front and rear. Level topline. Strong bone. Rather deep in chest. Stronh thigh?. Moves well." Saatiin siis Eri ja avoimesta luokasta käteltiin viimesenä pois eli oltiin avoimen 5, kätellessään tuomari sanoi, että sinulla on erinomainen koira mutta minulle tänään hieman liian "raskas". Paikalla oli kolme Nemon pentua. Aku sai EH:n, ehkäpä hieman paremmalla kehäkäytöksellä olisi erikin tippunut, mutta oikein hieno mies Akustakin on kasvanut ja treeniä vain niin näyttelyissäkin menestystä alkaa tulemaan. Tytöt päättivät ajoittaa juoksunsa juuri tuolle viikonlopulle ja iskää ei todellakaan päästetty tyttäriään moikkaamaan :D Chica ja Peppi esiintyivät todella upeasti ja tuomari heistä tykkäsi. Molemmat sai Erin ja Peppi sijoittui hienosti junnujen 2! Upeeta! Messarissa sitten nähdään :)

Seuraavana päivänä oli vuorossa Turku kv, mietin että lähteäkkö ja olisi vaan pitänyt jäädä kotiin. Tuomarimuutos oli tietenkin tullut ja tollot arvosteli Peter Bayersdorf. Nemo ei todellakaan ollut tuomarin mieleen: " Good sixe and in the whole a heavy type. Maskulin head. Could be drier.Strong neck & strong bones. Not strong enough in the back. Open in the (frontline? ei saa mitään selvää). Narrow in the backhand. Coat like teddybear." EH ja sinne meni meidän tän vuoden Eriputki...voin kertoa, että kyllä ketutti...no tuomari ei tykännyt monesta muustakaan, että kai sitä täytyy olla tyytyväinen, että saatiin edes Eh. Coat like teddybear...jepjep kyllä se tollon olikin ja siitä se sitten alkoikin lähtemään. Tuomari varmaan tykkäis tosta turkista mikä sillä nyt, on ei meinaa ole karvaa ollenkaan! :D Enkä valehtele yhtään, jätkä on tiputtanu koko turkkinsa ja näyttää kaljulta kojootilta :/ Koskakohan mä opin, että Nemoa ei kannata ilmottaa Messariin tai muihinkaan talven näyttelyihin kun näihin aikoihin tiputtaa karvansa. Täytyy nyt miettiä kehtaanko tuon kanssa tulla messariin ollenkaan...harmittaa vaan jos kalliit rahat menee ihan hukkaan tosin menee ne hukkaan muutenkin jos tulee ihan huono arvostelu. No katsotaan jos muutamassa viikossa tapahtuisi ihmeitä...

Nemon kanssa käytiin myös kokeilemassa miten toko sujuu ihan kisoissa. Nooh paikallaolo oli jälleen juurikin sellainen katastrofi mitä pelkäsinkin...Ennen kehään menoa oli tosi hyvin kuulolla, luoksepäästävyys tosi hyvin (10) ei kuikuillut viereisiä narttuja vaan oli nätisti kontaktissa. Maahanmeni hyvin ja jäi rauhallisesti makaamaan, itsekin jätin Nemon fiiliksellä että nyt onnistuu! Kävelin kehänauhan viereen ja joitakin 10 sekunteja kaikki näytti hyvältä....ja sitten tämä prkl otti ja nousi ja suoraan viereisen nartun kimppuun!! ARGH!! Ai että kävin sisäisesti kuumana ja ulkoisesti tietty aivan punaisena häpeästä ja pahoillaan nartun puolesta ( narttu sai uusia eikä sille jäänyt traumoja, joten siltä osin kaikki ok). Olis niin tehny mieli antaa nemon kuulla kunniansa, mutta koetilanteessa ei voi oikein mitään tehdä...mä en tiedä miten mä saisin ton kuntoon...treeneissä erilaisten narttujen vieressä tekee vaikka Evl paikallaolon kun vettä vaan...varmaan mäkin sen jotenkin paineistan kun alitajusesti pelkään että se lähtee. Olen nyt kahdella eri henkinen valmentautumisluennolla käyny ja uskon, että niistä on ollu apua. Nemon kanssa jatketaan paikkamakuutreenejä erilaisten koirien kanssa ja katsotaan koska uskallan seuraavan kerran mennä kokeilemaan. Muut liikkeet meni superhyvin! Tuomarina oli Pernilla Tallberg ja hänen kommenttinsa kyllä lämmitti mieltä :) Kehui mm. seuraamista ja antoi kokonaisvaikutelmasta 9 paikallaolosta huolimatta. Luoksetulon 10 olen erityisen tyytyväinen :) Saatiin siis alo2 ja 145 pistettä, kympin paikallaololla oltais saatu jo tosi hyvät pisteet..

Rio on jo iso jässikkä, jonka kanssa ahkerasti ollaan treenailtu niin tokoa kuin agiakin. Agissa meillä oli alkusyksystä vähän jänskätysongelmaa. Muut Rion ryhmässä on pieniä ja pippurisia koiria eli siis haukkuvat paljon ja karkailevat omistajiltaan moikkailemaan muita. Sitten kun niitä on häädetty pois, niin rio jossain vaiheessa luuli, että sille huudetaan, vaikka niitä muita yritettiin vain häätää pois. Tästä seurasi se, että Rio pelkäsi näitä muita koiria...noo tämä saatiin kuntoon kun ennen treenejä moikkailtiin muut. Muuten on mennyt ihan kivasti, kepeillä ollaan edetty siihen, että ei tarvitse käsiapua ja aika hyvin hakee sisäänmenonkin jo itse. Laatikkoa ollaan aika paljon tehty ja jätkä on aikas etevä jo :) kohta päästään siirtämään laatikko kontakteille. Tokossa alkaa alokasluokan liikkeet olemaan kunnossa, pientä hienosäätöä tottakai on aina. Kisapalkkaus on meillä nyt ohjelmassa ja kivasti jaksaa jo tehdä useamman liikkeen ilman palkkaa. Rion kanssa tokoillaan nyt paljon ja toivotaan, että piakkoin päästään jo kisaamaankin :)

Juuri tällä viikolla oli ensin Lotta Vuorelan henkinen valmentautuminen luento ja sitten Lentsu Välimäen motivaatiota tokoon luento ja treenit. Lotan luento oli huippu! Sain eväitä hallita omaa jännitystä ja kääntää jännitys positiiviseksi energiaksi. Lentsun motivaatio luento oli myös hyvä ja tarpeellinen juuri Rioa ajatellen. Etten lannista sen intoa, jotta toko pysyy Rionkin mielestä superkivana. Eilen oli treenit, Rion kanssa katsottiin kaikkia alokasluokan liikkeitä ja kaukokäskyjä. Seuraaminen on hyvällä mallilla, sivulletulot saisi olla vähän innokkaampia ja niitä treenaankin jälleen kuurina niin, että aina tulee palkka. Jäävissä seisominen on ok ja maahanmeno sais olla nopeampi, hypyssä sais hypätä vähän kauemmas muuten ok. Kaukoista istu-maahan ok niihinkin vielä täpäkkyyttä lisää niin hyvä tulee. Paljon saatiin neuvoja miten viilata kaikkia vielä paremmiksi. Muita seuraamalla sain kanssa hyviä vinkkejä. Nyt on pää täynnä treenisuunnitelmia, joten ei muutakun treenaamaan! Kuvia laittelen myöhemmin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti