maanantai 18. maaliskuuta 2013

Säikähdyksellä selvittiin :)

Julkaisen tän tekstin nyt kokonaan, tämä alkuosa kirjotettu siis helmikuussa, lopussa tietoa tän hetkisestä tilaanteesta. Vain muutama lähin ihminen on tienny tästä, en viittiny kaikille lähteä kertomaan ennenkun saadaan joku varmistus asioille ja vastauksia kysymyksiin.

 Viikko 8 oli todella raskas viikko. Tiistaina 19. päivä oltiin treeneissä ja Rio joi ihan älyttömästi ja treenin päätteeks oksensi kaikki namit pihalle. No tässä vaiheessa ajattelin, että mikä lie mahapöpö mahollisesti jyllää tms. Keskiviikkona kova juominen jatkui ja sitä myöten kova pissaaminen. Kun yleensä pissaa lenkillä sen yhen tai max kaks kertaa niin nyt pissaili jatkuvasti ja sisällä myös pyysi päästä pihalle. Mentiin sitte kuitenkin vielä treeneihin. Treenien jälkeen tuli taas namit ylös. Torstaille sain sitte ajan eläinlääkärille. Oireina siis kova juominen ja sitä myöten pissaaminen sekä oksentelu. Muuten Rio ihan virkeä ja ns. normaali. Eläinlääkäri alko tutkimaan ja kaikki vaikutti olevan ulkoisesti kunnossa, ei mitään aristuksia, eturauhanen, anaalirauhaset jne. normaalit. Mutta sitten labratulokset ei ollukkaan niin hyviä. Merkkejä mistään tulehduksesta ei löytyny, olin ite ajatellu, että ehkä olis pissatulehdus tms. ja siihen lisättynä mahapöpö...voikun oliskin ollu noi..

Virtsan ominaispaino oli vaan 1.012, kun viitearvo 1.020-1.045. Kreatiini oli 267, kun viitearvo on 44-159 ja urea oli 14.2 viitearvo 2.5-9.6. Nämä kolme tulosta viittaa vahvasti munuaissairauteen. Olipahan aikamoinen pommi! Kyllä siinä mulla itku tuli, kun ell kerto mitä nyt sitten..Eli perjantaina takasin lisätutkimuksiin ja pikkuhiljaa siirtyminen munuaisruokavalioon. Munuaisruokavalio tarkottaa sitä, että suusta ei saa mennä mitään muuta kun vettä ja ko. ruokaa, aikamoinen muutos oli siis edessä. Ei lihapullapalkkauksia, ei luita, ei mitään herkkuja luultavasti enää ikinä..huh huh..Nyt kun Rio on jo ollu pelkällä tolla ruokavaliolla niin ihan hyvin on menny, ehkä se oli itelle ajatuksena paljon kovempi paikka mitä se sitten koiralle oikeesti on.

Perjantaina 22.2. Rio oli monta tuntia suonensisäsessä nesteytyksessä, verinäytteet otettiin uudestaan ja kävi röntgenissä . Röntgenissä ei näkyny mitään normaalista poikkeavaa.  Munuaisarvot oli vähän laskenu torstailta, mutta edelleen oli yli viiterajojen. Ne ei tuola Etelä-Hämeen eläinlääkäriasemalla niitten ultralla pysty antamaan tarkkaa diagnoosia vaan pitää mennä Helsinkiin yliopistolliseen eläinsairaalaan lisätutkimuksiin, jossa tehään vatsaontelon ultraäänitutkimus ja katotaan lähteekö arvot yhtään laskemaan tolla munuaisruualla.Rio sai tohon oksenteluun mahahapposalpaajia ja oksentelunestolääkettä 3 päiväks. Rio napsi lääkkeet oikein kiltisti ja oksentelu ei ole enää jatkunu. Rio saa nyt siis pelkästään munuaisruokaa ja siiihen lisättynä ipakitine ravintolisää ja hyvin maistuu :) Näin alkuun mennään ainakin tolla valmisruualla, mutta täytyy miettiä josko sitä alkaisi myöhemmin kokeilemaan kotiruokaa, siinä täytyy vaan olla tosi tarkkana noiden ravintoaineiden kanssa. Mutta katsotaan miten tämä tästä nyt etenee...

Pitkään jouduttiin odottamaan pääsyä tonne yliopistolliseen eläinsairaalaan. Koko odotusajan Rio voi tosi hyvin ei mitään ongelmia ollu ja juominen on ollu taas ihan normaalilla tasolla. 11.3. Rio vietti koko päivän eläinsairaalassa tutkimuksissa ja minä palloilin epätietosena pitkin Helsinkiä. Lopulta eläinlääkäri soitti että Rion voi tulla hakemaan ja mikä parasta eläinlääkärillä oli hyviä uutisia! Eli ultrassa ei näkyny mitään poikkeavaa munuaisissa tai muissa sisäelimissä ja kaikki munuaisarvot oli myös ihan normaalilla tasolla! Synnäinen munuaisvika se ei siis ainakaan ole ja tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta mistä tuo arvojen kohoaminen johtui. Vielä viikko jouduttiin odottamaan Addisonin taudin ja cushingtonin taudin testituloksia ja vihdoin tänään ell soitti nekin ja ei ole myöskään kumpikaan noista taudeista. Nyt on siis kokonaan pois suljettu rakenteellinen munuaisvika ja erilaiset tyypilliset tollerisairaudet eli kyseessä ei sitten kuitenkaan ollut mikään perinnöllinen sairaus. Eläinlääkärikään ei tosiaan osannu sanoa, mistä tömmönen tilapäinen arvojen kohoaminen johtu. Mahollisesti oli syöny jotain ulkona ja siihen yhdisty jonkinnäkönen tulehdus mikä ei kuitenkaan näkyny missään testeissä.

Rio jatkaa kuitenkin nyt meidän reissun ajan munuaisruualla ja kuukauden päästä katsotaan taas arvot. Jos ne on sillonkin kunnossa ja Rio voinu hyvin niin voidaan siirtyä taas normaaliin ruokaan ja arkeen :) Aikamoinen epätietoisuuden kuukausi on kyllä ollu. Ensin luullaan että Rio on todella sairas ja elinaikaakaan ei ehkä paljoa ole, mutta sitten käynti parhaissa mahdollisissa tutkimuksissa osottaa että poitsu onkin ihan terve. Ehdittiin kyllä säikähtää pahasti ja itkeä monet itkut, mutta ihanaa että kaikki on kunnossa ja meidän reissun jälkeen voidaan jatkaa treenejä ja kisaamista :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti